Bådeudstyr

1

Jeg husker tydeligt, da jeg var barn og vores nabo fik en speedbåd. Faktisk var det ikke en særlig stor en af slagsen, men det var trods alt en stor ting at have egen båd dengang i 1980érne. Båden var en lille hvid speedbåd med to sæder foran ved roret og en lille siddegruppe i den anden ende. Båden havde et orange stof tag selvfølgelig kunne tages ned i godt vejr. Særligt min far var let at imponere og vi blev da også af og til inviteret med ud på en sejltur.  De tog ofte ud for at fiske med deres sønner som var jævnaldrende.

Jeg kom til at tænke på denne lille hyggelige speedbåd, som jeg sejlede i som barn, da jeg besøgte nogle bekendte med egen båd.  Det er ikke fordi jeg kender dem ret godt. Faktisk har jeg blot boet til leje i deres hus i mine helt unge dage, mens de var bortrejst.  Jeg boede der i 3 år, men så dem kun enkelte gange.  De sejlede rundt i hele Danmark og boede på deres båd.

Efter jeg flyttede og de vendte hjem blev jeg inviteret over for at høre om deres rundrejse og deres liv på båden. Og selvfølgelig for at se deres båd som havde dannet ramme om deres hverdag de seneste 3 år.

Her var det så jeg kom i tanke om den lille speedbåd fra 1980’erne. Mit hidtidige kenskab til både kom jo fra den. Der er nu en helt verden til forskel på den og så den båd de boede på 3 år. Denne her båd have alt tænkeligt udstyr og tilbehør. Selvfølgelig er pladsen trang men der var både en fin soveafdeling et køkken, toilet og bad.

Mest af alt minder det om en luksus campingvogn bare til vandet. Faktisk forstår jeg godt at nogle mennesker bliver bådentusiaster og elsker livet på vandet. Man kommer jo virkelig tæt på naturen og alle de dejlige indtryk fra duftet og lyde.

Et står dog meget klart og det er at man er nødt til at have forstand på at sejle. Det er ikke ufarligt og sikkerheden må vægtes meget højt. Alene når man se på hvad der findes af navigations udstyr og sikkerhedsudstyr kan man blive helt svedt. Så dette r altså ikke for hvem som helst.

De her bekendte har da også dyrket deres interesse med både hele livet og de var da efterlønnere da de drog ud.

Nu bruger de kun båden på kortere ture og i ferierne. Det forstår jeg nu også godt for selvom båden jo er imponerende flot, så er den jo alligevel ikke særlig stor. Dertil kommer jo også livet med børnebørn og andre ting som man går glip af hvis man altid er på farten. Klik og se mere om denne bådudstyr.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s